Fysiocentrum Berends

Fysiotherapie Veenendaal

 
Fysiocentrum Berends

MS Oefengroep

Zwangerschapgym Veenendaal

Wat houdt zwangerfit® in?

Zwangerschap is een periode waarin je lichaam veel veranderingen doormaakt. Juist nu is het belangrijk dat je conditie en spierkracht behouden blijven. Zwangerfit® begeleidt dit op een verantwoorde manier. In samenwerking met de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg is een uniek concept ontwikkeld. Een zwangere vrouw die goed in conditie is zal minder snel last hebben van zwangerschapsgerelateerde klachten en zal na de bevalling sneller herstellen ! Tenzij afgeraden door arts of verloskundige kunnen alle zwangere vrouwen aan de cursus deelnemen. Voorafgaand wordt een uitgebreide intake afgenomen en de individuele belastbaarheid bepaald.
Er wordt getraind onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeute met kennis over het functioneren van het bekken en bekkenbodem. Er wordt getraind in groepjes van max. 10 deelneemsters zodat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

Lesinhoud zwangerfit:

Elke les wordt er gestart met een warming-up gevolgd door fitheidsoefeningen ter verhoging van de conditie. Daarna wordt getraind op spierkracht en coördinatie. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabiliteit en spierversterking van het bekken en de bekkenbodemspieren. De oefeningen worden op muziek gegeven en er zal gebruik gemaakt worden van materialen als dynabands, matten en ballen, Aan het eind van iedere les is er een cooling-down en zijn er ontspanningsoefeningen. Naast het actieve deel zal er ook aandacht besteed worden aan een theoretisch deel. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. : ademhaling en ontspanning, bekken en bekkenbodem, de baring en de periode na de bevalling. Door de specifieke deskundigheid van de NVFB-zwangerfit®docente zal er een optimale begeleiding plaatsvinden met adviezen met betrekking tot het bekken en de bekkenbodem. Na de bevalling (4-6 weken) kan worden gestart in een postpartum les waarin gewerkt wordt aan het herstel van het lichaam.

Docentinformatie zwangerfit:

De cursus wordt gegeven door een ervaren fysiotherapeut die de opleiding ZwangerFit heeft gevolgd. Door regelmatige nascholing blijft de docent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Vanaf april 2013 zal onze zwangerfitcursus weer doorlopend starten. Meer informatie hierover en aanmelding kan vanaf maart. Op dat moment zal op deze site de nieuwe informatie worden weergegeven. Informatie is ook verkrijgbaar bij Fysiocentrum Berends