Fysiotherapie

Wanneer gaat u naar de fysiotherapeut?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep waarbij klachten van het houdings- en bewegingsapparaat centraal staan. Dit betekent dat voor alle problemen die te maken hebben met spieren, gewrichten en banden, u terecht kunt bij de fysiotherapeut. Afhankelijk van de ernst en de oorzaak van de klachten kan therapie uw klachten doen verminderen of verdwijnen. Ook kan therapie u helpen anders met de klachten om te leren gaan.

Uw eerste bezoek

Geef bij het maken van uw eerste afspraak kort aan wat uw klachten zijn; hierdoor kunnen wij u sneller bij de juiste therapeut inplannen. Tijdens uw eerste bezoek zullen uw gegevens worden genoteerd. Neem daarom altijd uw verzekeringspasje mee zodat we snel uw gegevens goed kunnen invoeren. Uw fysiotherapeut kan u informatie geven over het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt; echter willen wij u erop wijzen dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid blijft of en voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent voor fysiotherapie (meer informatie zie ook tarieven). Aansluitend wordt u een aantal vragen gesteld om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. Het is belangrijk dat u hierin zo volledig mogelijk bent. Ook informatie die voor uw gevoel onbelangrijk is, kan mogelijk invloed hebben op de keuze van het behandelplan. Hierna vindt een lichamelijk onderzoek plaats en wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

Behandelplan

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons voorop, daarom proberen we binnen onze mogelijkheden zo goed mogelijk aan uw hulpvraag tegemoet te komen. Bij uw eerste bezoek wordt meestal al een korte start gemaakt met de behandeling; bij uitgebreide klachten kan het echter voorkomen dat dit pas bij uw tweede bezoek gebeurt. Iedere behandeling duurt 25 minuten inclusief omkleden, het geven van adviezen, beantwoorden van vragen en het maken van een nieuwe afspraak. De aard van uw behandeling en het aantal behandelingen is mede afhankelijk van het soort klachten en de mate waarin u reageert op de behandeling. Ook is het van belang dat u eventueel adviezen en opgegeven oefeningen thuis ook daadwerkelijk uitvoert. Mede op basis van de reactie op de vorige behandeling wordt het vervolg bepaald. Indien u bij het doen van oefeningen pijn ervaart geef dit bij de volgende behandeling direct aan. Wellicht kan aanpassing van de oefening voor een beter effect zorgen.

Laatste behandeling

De behandeling wordt beƫindigd in overleg met u indien u klachtenvrij bent, uw behandeldoel bereikt is of als de behandeling onvoldoende effect heeft. In alle gevallen zal een verslag gemaakt worden voor de verwijzer. Indien u hier bezwaar tegen heeft, geef dit dan bij uw behandelend therapeut aan.

  • Wat krijgt u vergoed?

    Vaak wordt een aantal behandelingen uit uw aanvullende pakket vergoed. Hoeveel is afhankelijk van uw aanvullende pakket. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of bel uw zorgverzekeraar. Ook kunnen wij met u meekijken.