TENS

TENS is een afkorting van Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Er worden electrische stroompjes door de huid heen gegeven, die de zenuwen kunnen beïnvloeden of stimuleren, om pijn te verminderen. TENS kan pijn verminderen maar haalt de oorzaak van de pijn niet weg.

Indien u in aanmerking komt voor deze vorm van pijndemping, kunnen wij dit in de praktijk testen om te kijken of het bij u het gewenste effect heeft. Indien dit zo is, kunt u afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft, thuis een TENS-apparaatje in bruikleen krijgen om thuis pijn te dempen. Veelal heeft u hiervoor wel een verwijzing van de specialist nodig, samen met een verslag van de fysiotherapeut dat de proefbehandeling succesvol is geweest.

  • Bent u op zoek naar fysiotherapie in Veenendaal?

    De fysiotherapeuten van Fysiocentrum Berends stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op.

    Bij de fysiotherapeuten van Fysiocentrum Berends staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Daarbij is kwaliteit een belangrijk speerpunt. Binnen onze mogelijkheden wordt getracht zo goed mogelijk aan uw hulpvraag tegemoet te komen. Behandeling vindt plaats op afspraak. Indien u oefeningen van ons meekrijgt, maken wij vaak gebruik van kleine oefenmaterialen zoals theraband en/of gewichtjes, waardoor u de oefeningen ook eenvoudig thuis kunt blijven doen.